DERİ AYAKKABILARIN FAYDALARI NELERDİR?

Günlük hayatınızda ya da özel bir günde kullanabileceğiniz deri ayakkabılara sahip olmanın pek çok faydası var. Bugün deri ayakkabı kullanmanın en önemli 10 faydasından bahsedeceğiz.  Öncelikle seçtiğiniz ayakkabının rahat olması her şeyden önce ayak sağlığınızı korur ve vücudunuzdan duruşunuza kadar pek çok alanda kendinizi güvende hissetmenizi sağlar. Deri ayakkabılar normal tekstil ürünlerine veya sentetik malzemelere göre daha pahalıdır. Bununla birlikte, konforunuzu korumak için yapacağınız yatırımın getirisi ve size sağlayacağı faydalar maliyetine değer. Bunun en önemli 10 nedenini sıraladık.




Deri bir ayakkabının en temel 10 faydası nedir?


1- Dayanıklılık


2- Nefes alabilirlik


3- Suya dayanıklılık


4- Ekstra koruma


5- Konfor


6- Daha iyi uyum


7- Kolay temizlenir


8- Stil


9- Çevre dostu


10- Güzel bir kokuya sahip olun


Deri ayakkabılar neden yatırım yapmaya değer?



1- Dayanıklılık :


serdar-yesil-leather-shoes-full-grain.jpgDeri ayakkabılar, sentetik malzemelerden yapılan diğer ayakkabı türlerine göre çok daha dayanıklıdır. Uzun ömürlü olmaları, hakiki deri ayakkabıları diğer ayakkabı türlerinden çok daha önemli kılıyor ve bu da tercih edilmelerinin ana nedenlerinden biri. Hakiki deri ayakkabıların zorlu çalışma ortamlarına uyum sağlaması, diğer türlere kıyasla günlük olarak yıpranmaması ve sağlam kalması, ayakkabıların çok daha uzun süre kullanılabilecek kadar dayanıklı olduğu anlamına gelir.  Deri ayakkabıya harcama yapmayı tercih etmeyenler olabilir ancak deri ayakkabıya yatırım yapmak hem uzun vadeli bir yatırım olacak hem de normal ayakkabılara göre daha dayanıklı olduğu için çok daha mantıklı bir seçim olacaktır. Ayrıca, aynı süreçteki aşınma ve yıpranma göz önünde bulundurulduğunda, bir çift deri ayakkabı almak, iki çift sentetik ayakkabı almaktan daha uygundur. Deri ayakkabılar dayanıklılığı nedeniyle yıllarca kullanabileceğiniz bir üründür ve gerekli bakımları yaparak uzun ömürlü kullanım sağlayabilirsiniz.


2- Nefes alabilirlik


Deri bir ayakkabının nefes alabilen bir yapıya sahip olduğunu biliyor muydunuz? Deri ayakkabıların nefes alabilirlik işlevi, malzemeden hava geçişi ile sağlanır. Bu, özellikle bahar ve yaz aylarında büyük bir avantajdır. Bu sayede ayaklarınız normal sıcaklıkta kalır, hava akışı sürekli devam eder ve ayaklarınızı ferahlatmak için hava emildiğinden herhangi bir koku problemiyle karşılaşmazsınız.


3- Suya dayanıklılık


Deri ayakkabılar kullanımdan sonra düzenli olarak, örneğin parlatılarak ve cilalanarak bakıma tabi tutulduğunda, suya ve diğer sıvılara karşı dirençleri artar. Malzemenin yapısının her türlü hava koşulunda kullanılabilmesi ve suya dayanıklı olması da deri ayakkabıların tercih edilmesini ve yatırım yapılmasını sağlayan bir diğer önemli unsurdur.


4- Ek koruma


Doğal malzemenin sağlamlığı nedeniyle deri ayakkabılar size dayanıklılık, sudan, sıcak sıvılardan ve ayakkabı üzerine düşen malzemelerden daha fazla koruma sağlar. Sağlamlığı ve dayanıklılığı sayesinde aşınma ve yıpranma çok daha geç gerçekleşir.



5- Konfor


Deri malzeme dayanıklı ve sağlam bir yapıya sahiptir. Konfor açısından da sıklıkla tercih edilmektedir. Deri ayakkabılar ayaklarınıza konfor, destek ve rahatlık sunar. Deri ayakkabıların rahatlığını ve yumuşaklığını ayağınıza giydiğiniz ilk andan itibaren hissedebilirsiniz.


6- Daha iyi uyum


Deri ayakkabılar ayağınızın şekline daha iyi uyum sağlar. Giydiğinizde, deri malzeme ayağınızın şekline göre kaplar. Plastik ve diğer sentetik malzemelerden yapılmış ayakkabılar genellikle ayaklarınızı zorlayabilir ve değişime karşı dirençli olabilir. Bu kulağa hoş gelse de ayak anatomisi açısından sorunlu olabilir. Herkesin ayak yapısı farklı olduğu için deri ayakkabılarınızı ayağınızın şekline göre uyarlamak ayağınıza ekstra esneklik, konfor ve destek sunar.


7- Kolay temizlik


Deri ayakkabıların temizlenmesi diğer kumaş ve benzeri ürünlerin temizlenmesinden çok daha kolay olabilir.  Deri malzemenin dış kısmının bir bezle silinmesi ve kurulanması kolaydır. Deri malzeme nefes alabilen bir yapıya sahip olduğu için ıslandıktan sonra deri ayakkabıyı kurutmak zor değildir.  Deri ayakkabıların bakımı ve temizliği ile ilgili blog yazımızda daha detaylı bilgi bulabilir, deri ayakkabılarınızı temizlemenin en kolay yolu ile ilgili sorularınıza yanıt bulabilirsiniz.


Deri ayakkabıların bakımı nasıl yapılmalıdır?


 


8- Stil


deri ayakkabı-faydaları-temel konfor-deri ayakkabı-serdar-yesil.jpg


Suni deri ayakkabılar deri ayakkabılardan daha plastik görünür ve doğal görünmez. Hakiki deri zarif ve yüksek kaliteli görünür. Bu da şık bir görünüm elde etmenizi sağlar. Deri ayakkabılar, günlük kombinler için bile daha lüks, zarif ve parlak bir görünüm elde etmenizi sağlar.


9- Çevre dostu


Sentetik malzemelerden yapılan elyaf veya kumaş ürünleri, üretim sürecinde büyük miktarlarda zararlı gaz üretir. Deri doğal bir malzemedir ve kimyasallarla yeniden oluşturulmasına gerek yoktur. Bu yönüyle çevre dostu bir üründür.


10- Güzel bir kokuya sahip olun


Gerçek derinin kendine özgü bir kokusu vardır. Bu koku, suni deriden yapılmış bir üründeki kadar ağır ve belirgin değildir. El yapımı malzemeler genellikle garip bir koku yayabilecek farklı kimyasallardan oluşur.  Bir süre sonra bu koku sentetik ayakkabılar tarafından daha da kötüleştirilebilir ve kötü ayak kokusuna neden olabilir. Ancak deri ayakkabılarda durum böyle değildir.  Deri ayakkabılar doğal bir ürün olduğu için ferahlatıcı ve doğal bir kokuya sahiptir. Ayrıca hava sirkülasyonu sayesinde ayak kokusunu önler. Ayaklarınızın nefes almasını sağlar.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski