YENİ ERKEK GİYİM MARKALARINI TAYIYALIM

Neil Barrett

Neil Barrett, karantina gevşerken yeni iyimserlik duygusunu kutlamak için Milano'nun Idroscalo tema parkını seçti. Uçan dansçıların, kaktüslerin ve çöl vahşi yaşamının soyut yorumları, jakarlı veya hafif sert iş gömlekleri üzerine eşofmanlara basıldı. Askeri yeşil ve mavi gradyanlar bej, fildişi ve siyahtan oluşan sessiz bir paletle dengelenmiştir. Tasarımlarda rahat hareket etmeyi sağlayan gevşek, yuvarlak kesimler tercih edilmiştir. Ceplerin de işlevsel olmasını sağlayan marka, geniş kesimlere yer verdi. 





Moschino


Jeremy Scott defilesinde, pandeminin iyi yanlarından yararlanarak Amerikan yaşam tarzını bir film şeklinde sergiledi. Garson elbisesini Technicolor'da müzikal bir versiyon olarak tasarladı. Renkli çizgili takım elbise Guys and Dolls'a saygı duruşunda bulundu. Erkek kıyafetleri için çizgi romanlardan, langırt grafiklerinden ve akşam yemeği partilerinden tasarım temalarını uyarladı ve bunları spor takımları, atletler ve kot pantolonlar üzerinde sundu.

Alyx


Matthew Williams yeni bir başlangıç yapmak için markasının köklerine geri döndü. Siluetleri, dokuları ve onu çevreleyen malzemeyi incelik katarak rafine ederek yaklaştı. Tasarımlarını daha yumuşak bir şekilde oluşturan kreatif direktör, bunu elbiselerine de yansıtarak yumuşak, dökümlü elbiseler yarattı. Ayrıca, binlerce göz alıcı el işlemeli cam tüp boncuklarla kaplı elbiseler sadece gösteri için değil, sipariş üzerine de yapılacaktır.

 

Lemaire


Marka, gelişim ve çok yönlülüğe odaklanmak istiyor ve koleksiyonun daha fazla yumuşaklık ve hafifliği temsil etmesini istiyor. Bunu başarmak için Lemaire, basit hareketlerle ayarlanabilen ve değiştirilebilen hibrit, modüler ve esnek parçalar üzerinde çalışmıştır. Fonksiyonel günlük parçalara ciddi bir serinlik katan Lemaire, tasarımlarında hafif kumaşlar ve doygun bir ton paleti kullanıyor.

Y/Project



Yavaş ve derin bir koleksiyon başlattığını söyleyen Gleen Martens, yenilenen tasarımlarını sundu. Kullanıcıya geniş bir alan sunan koleksiyonda, ikili mini elbiseleri yeniden yorumlayabilecek ve klasik bir görünüm kazandıracak kordonlar yer alıyor. Bu kordonlar yeni bir görünüm yaratmak için yukarı veya aşağı çekilebilir. Yeniden şekillendirilebilmeleri için torbalara ekler eklenmiştir. Melissa'nın kauçuk ayakkabıları da kullanıcıları şık ve vegan bir şekilde plaja hazırlıyor.

Jil Sander


Jil Sander'in İlkbahar 2022 erkek giyim koleksiyonu Yeni Çağ endüstriyel etkilerini ve sembolik savaş sonrası üniformalarını yansıtıyor. Boyunlara renkli ipek ve pelüş eşarplar takılıyor ve takım elbiselerin üzerine renkli broşlar iliştiriliyordu. Pantolonun dizlerine Venture ve Paradise kelimeleri işlenmişti. Geniş takımlar, dar kemerli takımlar ve ince deri gömlekler üzerinde kullanılan deri bağcıklı takımlar uyum içinde gösterildi.

Hermes


Hermès'in "Double Game" adını verdiği 2022 ilkbahar koleksiyonu sade, derli toplu parçalardan oluşuyordu. Kontrastı artırmak için zikzak dikişler ve gabardinler kullanılmıştır. Doğal görünüm, degrade turuncu ve pembe kaşmir kazaklarla yansıtıldı. Yumuşak bermuda şortlar ve deri ve kanvas çantalar da koleksiyonun bir parçasıydı.

Loewe


Loewe'nin 2022 ilkbahar erkek koleksiyonunun en önemli parçası rastgele dikişli bir görünüme sahip saten elbise oldu. Markanın kreatif direktörü J.W. Anderson, gelenekten kopmak ve tasarımlarıyla güven kazanmak istiyordu. Neon sarı tişörtler koleksiyonun bir diğer çarpıcı unsuru. Erkek giyim koleksiyonunun hicivli bir şekilde sunulan kareleri benzer şekilde videolara ve sosyal medya fotoğraflarına da yansıyor.

 
Dior Men


Dior koleksiyonu için Z kuşağının idollerinden Travis Scott ile işbirliği yaptı. Jones, sanatçının kendi görünümünden ve çeşitli yaratıcı üretimlerinden esinlenmiştir. Koleksiyona pembe, yeşil, kahve ve siyah tonları hakim oldu. Siluetler Scott'ın giyim tarzıyla uyumluydu; metalik düğmeli eşofmanlar ve siyah kruvaze takımlar rahatlığı vurgulayan spor ayakkabılarla eşleştirildi.

Dries Van Noten



Dries Van Noten, 2022 ilkbahar erkek koleksiyonu için panelli parkalar ve ipeksi gömlekler üzerine baskılar yapıyor. Tasarımlar, ister bir bilardo salonu ortamı ister bir kulüp fotoğrafı olsun, şehrin her yerinde akıllı telefonlarla fotoğraflanıyor. İngiliz tiftiğinden son derece uzun ve renkli pantolonlar göze çarpıyor. İpek plongee kumaştan parkalar ve kamuflajlı takımlar da diğer göze çarpan tasarımlar arasında yer alıyor.

 
 
Rick Owens


Rick Owens, 2022 ilkbahar erkek koleksiyonunu Venedik'in Lido sahilinde, büyük kıvrımlar yapan su jetlerinin ortasında sundu. Tasarımlar ağırlıklı olarak beyaz tonlarındaydı. İnce kumaş üstlere delikli görünümler ve su birikintili pantolonlar eşlik etti. Geniş paçalı pantolonlar ve açık gömlekler Led Zeppelin üyelerinden esinlenerek 'zarif bir hippi' havası yarattı.

Etro


Etro, İlkbahar 2022 erkek giyim koleksiyonunu terk edilmiş bir tren istasyonunda sundu. Benzer şekilde, işlemeli kanvas pantolonlar parlak renkli, yuvarlak burunlu ayakkabılarla eşleştirildi. Renk kullanmaktan korkmayan marka, mor, sarı, yeşil, turuncu ve mavi renklerde göze çarpan tasarımlar paylaştı. Etro ayrıca göbeğin altından açık ve bir kemerle bir arada tutulan ipek gömleklerle koleksiyona damgasını vurdu.

Prada


Prada, özgürlüğü temsil etmek amacıyla 2022 ilkbahar erkek giyim koleksiyonunu açık tasarımlarla moda severlerin beğenisine sundu. Marka özellikle kova şapkalarıyla defileye damgasını vurdu. Koleksiyondaki diğer göz alıcı tasarımlar arasında çiçekli havlu kapüşonlular, sarı ve kırmızı motorcu ceketleri ve kıvrımlı kısa paçalı tulumlar yer alıyordu. Giysilerde baskı olarak çapa, ahtapot, denizkızı ve balık gibi desenler tercih edildi.

Fendi


Silvia Venturini, Fendi'nin İlkbahar 2022 koleksiyonu ile erkek modasına yepyeni bir yorum getirdi. Lüks, keyif ve konfor her parçaya yansıyor. Tasarımların neredeyse tamamı pastel renklerde ve soyut desenlerle birleştirilerek oluşturuldu. Koleksiyondaki şortlar kargo cepleri ile çok işlevseldi. Kova şapkalar, kısa ceketler ve baget çantalar koleksiyonda öne çıkan diğer parçalar arasında yer alıyor.
 

Post a Comment

Daha yeni Daha eski