PİAYASA SATILAN EN İYİ BALIK YAĞLARI HANGİLERİDİR?

Omega-3 yağ asitleri vücudun sağlık için en önemli gereksinimlerinden biridir. Yeterli miktarda alınmadıklarında vücudun birçok fonksiyonu olumsuz etkilenir. Balık, omega-3 açısından en zengin gıdalardan biridir. Ancak balık yemeye alışık olmayanlar ya da balık sevmeyenler için bu büyük bir sorundur. Doktorlar bu sorunun üstesinden gelmek için balık yağı tüketilmesini önermektedir. Peki balık yağı vücudumuza nasıl fayda sağlar?



Araştırmalar balık yağının faydalarının zekadan, vücut gelişimine, sinir sistemi fonksiyonlarından bağışıklık sistemini güçlendirmeye kadar geniş bir yelpazede etkileri olduğunu göstermektedir.


Omega-3'ler neden önemlidir?

Omega-3 yağ asitleri vücut için çok önemlidir. En önemlileri alfa-linolenik asit (ALA), eikosapentaenoik asit (EPA) ve dokosaheksaenoik asittir (DHA). EPA ve DHA yağ asitleri balıkta çok bol miktarda bulunur. Bu nedenle sık sık balık yemek gerekir. Ancak balığa aşina değilseniz, balık yağları bu iş için çok iyi bir çözümdür. Özellikle meyve aromalı olanlarda balık tadını hiç hissetmiyorsunuz. Bu şekilde, balık yemeseniz bile omega-3 ihtiyacınızı çok kolay bir şekilde karşılayabilirsiniz. Yeterince omega-3 almadığınızda vücudunuza ne olduğunu görüyor musunuz?


Omega-3 eksikliği olan kişilerin cilt hastalıklarından muzdarip olma olasılığı çok yüksektir.

Omega-3 eksikliği olan çocuklarda bodur büyüme ve öğrenme güçlüğü gibi sorunlar ortaya çıkabileceğinden, çocuklarda omega-3 eksikliğine özellikle dikkat edilmelidir.

Omega-3 eksikliği de kas ve kemik yapısı için çok önemlidir. Omega-3 eksikliği kemik ve eklem ağrılarının nedenlerinden biridir.

Omega-3 hafıza için gerekli bir yağ asididir. Yeterli miktarda alınmadığında unutkanlık ve hafıza kaybı gibi sorunlara neden olabilir.

Vücudu kanser ve kolesterole karşı korumanın en önemli yollarından biri de yeterli miktarda omega-3 almaktır.

Omega-3'ler zeka için gerekli mi?

Omega-3'ler, özellikle sinir sisteminin gelişimi için vücudun ihtiyaç duyduğu yağ asitleridir. Bu nedenle her yaşta yeterli miktarda alınması gerekir.


Omega-3 açısından zengin beslenen çocuklarda zeka ve diğer bedensel gelişimlerin daha sağlıklı olduğu klinik deneylerle kanıtlanmış bir gerçektir. Bu bilgilere dayanarak, çocuklar omega-3 açısından zengin gıdalarla beslenmeye alıştırılmalıdır. Balık yemiyorlarsa, balık yağı bu boşluğu dolduracaktır. Balık yağı kokusunun renklendirici ve tatlandırıcılarla büyük ölçüde engellendiği, içimi kolay, aromalı ve renkli balık yağı kapsülleri veya şurupları çocuğunuzun sağlıklı ve dengeli beslenmesine katkıda bulunacaktır.


Balık yağı için en iyi öneriler

Ülkemizde birçok marka takviye edici gıda satılmaktadır. Omega 3 takviyesi arayan kullanıcılar için balık yağı markalarını kapsamlı bir şekilde araştırdık. Aşağıda, içerdikleri besin maddelerine ve diğer özelliklere göre bulduğumuz ürünler yer almaktadır.


Nutrigen Kofre Balık Yağı + Propolis Şurubu

 Nutrigen Kofre Balık Yağı + Propolis Şurubu, 200 ml balık yağı ve 200 ml propolis şurubu birlikte satılmaktadır. Bol miktarda A vitamini, B6 vitamini, C vitamini, D vitamini, folik asit ve bakır, selenyum ve çinko gibi mineraller içerir. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için çok değerli bir üründür.


Nutrigen Kofre Balık Yağı ile birlikte verilen propolis şurubu da çocukların kemik gelişimine katkıda bulunur, K ve D vitamini içeriği ile bağışıklık sistemini destekler. Çocuklar için günde 10 ml önerilir. Kullanıcı yorumlarında aileler çocuklarının Nutrigen Kofre Balık Yağı ve Propolis Şurubu'nu severek içtiklerini ve çocuklarının gelişimine katkısından çok memnun olduklarını belirtiyorlar.


Amway Nutriway Omega-3 Kompleksi

 

Amway Nutriway Omega-3 Complex, balık yiyemeyen ve omega-3 yağ asitleri eksikliği olanlar için güçlü bir takviyedir. Bir kapsül, 28 g somon, ton balığı ve sardalya kadar Omega-3 yağ asidi içerir. Tatlandırıcı veya renklendirici içermez ve herhangi bir katkı maddesi içermez.



Multiver Portakallı Omega-3 Balık Yağı Şurubu 150 ml

 

Multiver Portakallı Omega-3 balık yağı takviyesi 150 ml özellikle portakal tadıyla beğeni topluyor. Çocukların iştahını uyarır ve kilo almadan diyetlerini düzenlemelerine yardımcı olur. Multiver Orange Omega-3 Balık Yağı, kas ve kemik gelişimine katkıda bulunduğu için çocukların boylarının uzamasında da oldukça etkilidir. Çocuklarda ve yetişkinlerde yemeklerden sonra günde 10 ml tüketilmesi önerilir. Kullanıcılar, çocuklarında gördükleri gelişmelerin son derece olumlu olduğunu bildirmişlerdir. Derecelendirmelerin çoğunluğu beş yıldızdır.


Sorvagen Omega-3 Norveç Balık Yağı Plus Kapsül

 

Norveç balık yağı Sorvagen Omega-3 Plus en popüler markalardan biridir. İçerik açısından çok zengin. 435 mg EPA ve 290 mg DHA içerir. Hiçbir katkı maddesi veya koruyucu içermez. Tatlandırıcı, şeker, gluten veya renklendirici içermez. Tavsiye edilen günlük porsiyon günde 1 veya 2 kapsüldür. Kutu içerisinde 60 kapsül bulunmaktadır ve yumuşak jelatin formundadır. Kapsüllerin tok karnına alınması tavsiye edilir. Yetişkinler ve 11 yaş üstü çocuklar için uygundur. Kullanıcılar özellikle içeriğinin zenginliğini vurgulamışlardır. Neredeyse hiç olumsuz değerlendirme yok. Yorumlarda en çok ürünün kalitesi öne çıkıyor.


Solgar Omega-3 Jel


Solgar Omega-3 Jel şekersiz, nişastasız ve tuzsuz bir balık yağıdır. Ayrıca glüten, buğday, süt ve maya içermez ve renklendirici, yapay tatlandırıcı, tatlandırıcı veya koruyucu gibi hiçbir katkı maddesi içermez. 950 mg'lık kutu içerisinde 50 kapsül olarak satılmaktadır. Kapsüller yumuşak jel formunda gelir ve özellikle yemeklerle birlikte günde iki kapsül alınması önerilir. Değerler yüksektir ancak yapay yağ asidi olarak tanımlanan etil ester formunda olduğu için emilimi diğer yağ asitlerine göre daha zordur, bu nedenle yemeklerle birlikte tüketilmesi uyarısı dikkate alınmalıdır. Bu, iyi bilinen ve en çok satan bir markadır. Kullanıcılar üründen çok memnun ve en yüksek notları verdiler.


Ocean Plus Balık Yağı Kapsülü

Ocean Plus Balık Yağı 1200 mg'lık 50 kapsülden oluşmaktadır. Ürün tamamen saf bir balık yağıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirmede çok etkilidir. Vücudu kardiyovasküler hastalıklara, yüksek tansiyona ve yüksek kolesterole karşı korur. Yetersiz besin alımına bağlı olarak oluşabilecek eksikliklerin giderilmesi için özellikle diyet yapanlara önerilmektedir. Balık yağı listedeki en çok satan ve en yüksek puan alan üründür ve neredeyse tüm yorumlar olumludur. Yorumcuların %90'ının değerlendirmesi en yüksek seviyededir.


Möllers Omega-3 Balık Yağı

Norveç'te üretilen Möllers Omega-3 Balık Yağı, Türkiye'de en çok satılan ve en popüler balık yağlarından biridir. Binlerce kullanıcı yorumu vardır ve bunların büyük çoğunluğu Möllers balık yağını olumlu olarak değerlendirmiştir. Omega-3 yağ asitleri ve vitaminler açısından çok zengindir. Bir çay kaşığı omega-3 yağ asidi miktarı 1200 mg, DHA 600 mg, EPA 400 mg'dır. A, D ve E vitaminleri açısından da çok zengindir. Saf, yüksek kaliteli balık yağı. Tadı da çok lezzetli. Özellikle tadıyla lezzet ödülü aldığını belirtmek gerekir. Hiçbir zararlı bileşen içermeyen Möllers balık yağı, "moleküler distilasyon" yöntemi ile saflaştırılmıştır.


Carlson Omega-3 Balık Yağı Şurubu

Carlson Omega-3 Balık Yağı Şurubu, üstün lezzeti ile ödüllü bir markadır. Zararlı maddeler içermeyen, çocukların ve yetişkinlerin kullanımına uygun bir balık yağıdır. Limon ve portakal aromaları da mevcuttur. 800 mg EPA ve 500 mg DHA içerir. Saflığı FDA ve IFOS kalite standartları tarafından onaylanmıştır. Yutma güçlüğü çekenler için kapsülün kullanımı çok kolaydır. Özellikle görme ve beyin fonksiyonları açısından son derece güçlü ve etkili bir takviyedir. Kullanıcı puanları son derece yüksektir. Kullanıcılar özellikle piyasadakinin neredeyse iki katı olan EPA ve DHA miktarını vurgulamaktadır.

 

Post a Comment

Daha yeni Daha eski