EN ÇOK TERCİH EDİLEN AKILLI ROBOT SÜPÜRGELER

 Toz torbalı, torbasız, dik, şarj edilebilir... Dükkanlarda birçok tipte elektrikli süpürge bulunmaktadır. Elbette farklı özellikleri sayesinde avantajlar sunuyorlar; ancak her odayı ayrı ayrı süpürmek, zor yerler için farklı bir cihaz kullanmak, torbayı veya tankı boşaltmak gibi bir dizi zahmetli işlem yapmak gerekiyor.

Yeni nesil robot süpürgeler, algoritmaları sayesinde tüm bu işlemleri kendi başlarına gerçekleştiriyor; hatta pilleri bitmek üzereyken şarj istasyonuna kendileri giderek ne kadar "akıllı" olduklarını gösteriyorlar. Engelleri algılayan, sahibi evde yokken bile süpüren ve hatta paspas görevi gören robotik süpürgeler kendinizi bir bilim kurgu filminde gibi hissetmenizi sağlıyor. Peki, en iyi robot süpürge nedir, robot süpürge alırken nelere dikkat etmelisiniz? Cevapları öğrenmek için okumaya devam etmenizi öneririz.


Robot süpürge özellikleri

Robotik süpürgeler otonom süpürgeler olarak da bilinir. Elektrikli ya da şarj edilebilir robot süpürge modelleri ıslak vakumlama, kuru vakumlama, süpürme ve cilalama gibi temizlik seçenekleri sunuyor. Akıllı robot süpürge, mobil uygulamalardan veya sistemindeki program seçeneklerinden kontrol edilir. Sensörleri sayesinde kablolar, nesneler ve halı kümeleri gibi nesnelerin üzerinden geçebiliyor, geçemediği durumlarda ise engelin etrafından dolaşıyor.


Alanları temizlemek için konum tabanlı teknolojiyi kullanan şarj edilebilir robot süpürgeler, şarjı bittiğinde otomatik olarak şarj istasyonuna gider ve yeniden şarj olur. Zamanlayıcı fonksiyonuna sahip robot süpürge modelleri, özellikle yoğun iş programları nedeniyle evde vakit geçiremeyenler arasında popülerdir. Robot süpürge kullananlar hem kullanım kolaylığı hem de temizlik performansı açısından memnun.


Robot süpürge satın alırken dikkat edilmesi gerekenler

Robotik süpürgeler farklı markalar tarafından geniş bir yelpazede sunulmaktadır. Çok çeşitli olması seçim yapmayı zorlaştırsa da robot süpürge seçerken emiş gücü, pil ömrü ve fırça özelliklerini göz önünde bulundurmak önemlidir. Bazı modeller sadece halıları temizleyebilirken, diğerleri sert zeminlerde de kullanılabilir. Halı temizliği için engel yüksekliği yüksek olan modellerin tercih edilmesi, kalın halıların bulunduğu alanlarda avantaj sağlayabilir. Paspas işlevine sahip robotik süpürgeler, zeminleri silmek ve cilalamak için de kullanılabilir.

 En iyi robot süpürgeyi tavsiye ederim

Robot süpürgelerle ilgili görüşler ve incelemeler doğru tercihin yapılmasında etkili olsa da bu yazımızla bu konuya biraz ışık tutmak istedik. Robot süpürge alternatifleri arasında seçim yapmakta zorlanıyor ve robot süpürgeler konusunda biraz tavsiyeye ihtiyaç duyuyorsanız sizin için hazırladığımız listedeki modelleri değerlendirmelisiniz. İşte piyasadaki en iyi robot süpürgeler:


iRobot Roomba i7+


Geçmişi 1996 yılına dayanan iRobot robot süpürge, Samsung ve Dyson gibi markaların yeni nesil teknolojiye sahip modelleriyle popülerlik kazanıyor. Robot süpürge kavramını icat eden markanın Roomba i7+ modeli, sadece belirlenen alanları temizleyen leave-out özelliği ile dikkat çekiyor. Zemini saç ve evcil hayvan tüylerinden temizlemeyi kolaylaştıran çift lastik fırçaya sahiptir. Kir ve tozu üç aşamada filtreleyen robot süpürge, akıllı haritalama kullanıyor. Kendini otomatik olarak şarj eder.


Anker Eufy RoboVac L70


Emiş gücüyle dikkat çeken robot süpürge, mobil uygulama üzerinden kontrol edilebiliyor. Akıllı haritalama fonksiyonu sayesinde gücü zemine göre ayarlayabilen süpürge, otomatik su kontrol fonksiyonu sayesinde detaylı temizliğe olanak tanıyor. Bir diğer önemli özelliği ise pili bittiğinde kaldığı yerden devam edebilmesidir. Silme modu sayesinde çok yönlü temizlik yapılabilir.

 

Xiaomi Roborock S6


Slam algoritması sayesinde lekeleri kaçırmadan S şeklinde temizlik yapabilen bu robot süpürge, gürültü azaltıcı hava perdesi ve sessiz pamuğu sayesinde sessiz çalışır. Batarya kapasitesi sayesinde uzun süre kullanılabilen Roborock S6, 250 metrekarelik bir alanı temizleyebiliyor. Islak temizlik için tek kullanımlık bir bez kullanan süpürge, HEPA filtresi ile öne çıkıyor. Pil bittiğinde kendi kendini şarj eder.


Samsung Powerbot R7070


Samsung robot süpürge, fırçanın etrafında biriken evcil hayvan tüylerini otomatik olarak açabilir ve temizleyebilir. Kolay kenar temizliği için özel bir alana sahip olan akıllı süpürge, haritalama fonksiyonu ile temizlik yolu oluşturabiliyor, sessiz çalışıyor ve akıllı telefon üzerinden kontrol edilebiliyor.


Roborock S5 Max


Kir algılama sensörü sayesinde kire göre temizlik yapabilen Roborock S5 Max, farklı yüzeylere göre farklı temizlik modları ile temizlik yapıyor. Uzaktan ve manuel olarak kontrol edilebilir ve kullanılan sıvı miktarı her kat için ayarlanabilir. Üç saat kesintisiz temizlik sunan robot süpürge, otomatik park sensörü ile şarj ünitesine geri dönüyor.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski