EV SİNEMA SİSTEMİ KURMAK İÇİN TAVSİYELER

Modern yaşamın yapı taşlarından biri olan sinema, teknoloji sayesinde ev eğlencesinin önemli bir parçası haline geldi. Dijital yayıncıların kendi yapımlarını çekmeye başlamasıyla birlikte farklı türlerde binlerce dizi ve filmi istediğimiz zaman izleme imkanına sahip oluyoruz. Yüksek kaliteli görüntü ve sesle sunulan bu yapımları gerçekten izleyebiliyor muyuz? Birkaç teknolojik dokunuşla oturma odanızı bir sinema ortamına dönüştürebilir ve seyir keyfinizi katlayabilirsiniz.  



Sinemaseverlerin "sinema sinema odasında izlenir" mottosuna katılmamak mümkün değil. Büyük ekranda tüm görsel detayları yakalamak ve surround ses sistemiyle atmosferi hissetmek eşsiz bir deneyim. Ancak teknoloji, bu deneyimi kendi tiyatromuza taşımamıza olanak tanıyor. Satın alacağınız birkaç teknolojik ürünle sinema atmosferini evinize taşıyabilirsiniz. Bu yazıda, evde bir sinema salonu kurmak için ihtiyacınız olan cihazları açıklıyoruz.


Bir projektör ile daha gerçekçi bir film deneyimi yaşayın


Yüksek fiyatlı TV'ler satın almak yerine, daha ekonomik bir seçenek olarak projektörler ve ekranlar da satın alabilirsiniz. Projeksiyon cihazları yer kaplamaz ve taşınması kolaydır. Günümüzde küçük bir bütçeyle büyük, kaliteli bir TV satın almak zor olsa da kaliteli bir projektör alabilirsiniz.


Bir projektör almaya karar verdiğinizde karşınıza LCD, DLP, LCoS ve LED modelleri çıkacaktır. Genellikle geniş kitlelerin bulunduğu alanlarda tercih edilen LCoS projektörler oldukça iyi ve net bir görüntü verir. Projeksiyon cihazı modelleri, tavana asılarak sehpa üzerinde kullanım imkanı da sunuyor. Ev sinemasında rahat kullanım için cihazınızı tavana asabilirsiniz.


Daha iyi görüntü kalitesi için bir projeksiyon perdesi edinin

Projeksiyon perdesi, bir ev sineması odası oluşturmak için gereken önemli aksesuarlardan biridir. Bir projeksiyon perdesi ile büyük bir ekranın konforunu yaşayabilirsiniz. Ev sinema odası sizin için kalıcı bir uygulama ise duvara ve tavana monte edilen motorlu projeksiyon perdelerini tercih edebilirsiniz. Koyu renkli kumaşlar iyi görüntü verdiği iddiasıyla satılmakta ancak siyah alanlarda görüntü kararmaktadır. Açık gümüş grisi perdeler veya mat beyaz perdeler kullanarak sinema keyfinizi en üst düzeye çıkarabilirsiniz. Ayrıca 4K çözünürlüğü destekleyen ultra HD perdeler ile keyfinizi artırabilirsiniz.


Surround ses ile kendinizi filmin içine bırakın.

Evde gerçek bir sinema sesi yaratmak için iyi bir ses sistemi gereklidir. Kendinizi filme tamamen kaptırabilmeniz için 5+1 ev sinema sistemi almanızı öneririz. Bu sistemde ses soldan, sağdan, arkadan ve ortadan geliyor ve diyalogları çok iyi duyabiliyorsunuz. +1 tarafından sağlanan subwoofer etkileyici efektler sağlar. Sesi kontrol etmek için odada daha az mobilya bulundurmalısınız. Ses sisteminizi daha da geliştirmek için duvarlarınızı akustik panellerle kaplayabilir veya zemin için keçe tabanlı bir akustik halı kullanabilirsiniz.


Akıllı ışık seviyeli ampul ile güzel bir ambiyans yaratın


Evde sinema keyfi için aydınlatma çok önemlidir. Işıkları tamamen kapatırsanız, odadan çıkmakta veya mısır ya da içecek gibi atıştırmalıklara ulaşmakta zorlanabilirsiniz. Bu sorunu, ışığın rengini ortama göre ayarlayabilen akıllı ampuller kullanarak çözebilirsiniz. Bu ampuller, sinema modu için ışık seviyesini ayarlamanıza bile izin verir. Bu sayede sinemadaki gibi vurgulu aydınlatma oluşturabilirsiniz. Odanın pencereleri varsa, panjur veya kalın kadife perdeler kullanmanızı öneririz.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski