KULAK ÜSTÜ KULAKLIK İNCELEMESİ PİYASADAKİ EN İYİLER

  Pazarda bulunan yüzlerce farklı kulaklık modeli ile seçim yapmakta zorlanmanız normaldir. Cep telefonları ve bilgisayarlarla kolay kullanım için bazı modeller önerebiliriz ve bu makalede bunları tartışıyoruz. Sohbet etmenin ve oyun oynamanın yanı sıra, iyi ses kalitesiyle müzik ve video dinlemek için neye ihtiyacınız olduğunu bilmek iyidir. Temel düzeyde bilmeniz gerekenler hakkında biraz konuşalım.

Kulağınıza göre bir model seçmelisiniz!


Mobil hoparlör görevi gören kulaklıklar, müzik dinleme ya da film ve dizi izleme gibi aktivitelerin yanı sıra telefon görüşmeleri yapmanıza da olanak tanıyor. Kulak üstü kulaklık modelleri, telefon kullanımının yanı sıra bilgisayar kullanımı için de idealdir. Başka bir deyişle, aktif gürültü önleme özelliğine sahip kulaklıklar, diğer ofis gürültülerini duymadan işinize konsantre olmanızı sağlayacaktır. 



Kulak içi, kulak üstü ve kulak içi olmak üzere üç farklı modeli bulunan kulaklıklar; konfor, ses kalitesi ve izolasyon işlevine göre tercih ediliyor. Kulak sağlığı açısından genellikle kulak üstü modeller tercih edilir. Sünger yapılı ve büyük yapılı yalıtımlı kulaklık modelleri de ses kalitesi açısından öne çıkıyor. Bu yazıda kulak üstü kulaklıklara odaklanıyoruz.


Kulak üstü kulaklık satın alırken nelere dikkat etmelisiniz?


Kulak üstü kulaklıklar, rahatsız edilmek istemediğiniz yerlerde müzik dinlerken veya oyun oynarken dış dünya ile iletişimi kesmenize olanak tanır. Kulak üstü kulaklıkların içinde bulunan mini hoparlör sayesinde sesi bas ve tizlere kadar derinlemesine algılayarak en iyi şekilde iletiyor. Oyuncular için özel olarak tasarlanan kulak üstü modeller, dahili mikrofon sayesinde rahat iletişime olanak tanır. Son yılların gözde Bluetooth kulaklık modelleri, etkileyici tasarımlarıyla şıklığı tamamlayan birer aksesuar görevi de görüyor. Kulaklık modelleri arasından kullanım özelliklerine ve rahatlıklarına göre seçim yapabilirsiniz.


 En iyi kulak üstü kulaklıklar


Marshall, Sennheiser, Sony, Motorola, HP, Anker ve JBL gibi markalar tarafından geliştirilen şık kulak üstü kulaklıklar pazarda ilgi görüyor. Alternatifler arasında seçim yapmakta zorlanıyor ve kulak üstü kulaklıklar konusunda tavsiye ya da incelemeye ihtiyaç duyuyorsanız, sizin için hazırladığımız listedeki modelleri değerlendirmelisiniz. İşte piyasadaki en iyi kulak üstü kulaklıklar:


Sennheiser HD 820


 HD 820 kulaklıklar, yumuşak ve rahat el yapımı mikrofiber kulak yastıklarıyla ortam gürültüsünü azaltır. Kulaklık, içerdiği teknoloji ile doğal sesi güçlendiriyor. Odyofil müziğin keyfini çıkarmanızı sağlayan kulak üstü kulaklıklar, cam korumalı çerçevesiyle estetik bir görünüme sahiptir. El yapımı kulak yastıkları, gümüş OFC kabloları, altın kaplama fişleri ve metal kafa bandı onu en şık kulaklıklardan biri haline getirirken, empedans uyumlu dengeli kablosu da kanıtlanmış bir dayanıklılığa sahip olduğunu gösteriyor.


MARSHALL 3


 Dünyaca ünlü hoparlör ve amplifikatör üreticisinin Major serisinin en son versiyonu olan bu kulaklıklar, esneklikleri ve dayanıklılıklarıyla öne çıkıyor. Katlanabilir kulaklıklar net ve yüksek ses sağlayabilir. 3D menteşeler sayesinde döndürülebilen kulaklıklar, 3,5 mm'lik girişiyle kullanım için seçenek oluşturuyor.


 JBL T600BTNC


 JBL T600BTNC kulak üstü kulaklıklar, tasarımlarıyla kablo karmaşasını önler. 12 saate kadar pil ömrü sunan cihaz, telefon görüşmeleri yapmanıza da olanak tanıyor. Hafif tasarımı ile ağrıya neden olmadan rahat bir kullanım vadediyor. 2 saatlik şarj süresi ve 12 saate kadar pil ömrü ile kulaklık, uzun süre müzik veya oyunların keyfini çıkarmanızı sağlar. Gürültü izolasyonu işlevi de dikkat çekicidir.


 Urbanears Plattan 2


 Klasik Plattan modelinin geliştirilmiş bir versiyonu olarak sunulan Plattan 2, katlanabilir ve rahat taşıma imkanı sağlar. Esnek 3D yapısı ve rahat kulak yastıkları sayesinde konforlu olan kulaklığın 3,5 mm ses kablosu çıkarılabiliyor. Entegre mikrofon ve kontrol düğmesi ile gelen aramaları cevaplarken müzik arasında geçiş yapmanızı sağlar. Zoundplug fonksiyonu ile aynı müziğin sesini dinlemenizi de sağlar. 


 Anker SoundCore Vortex


 Aksesuarlarıyla birlikte katlanarak sert kapaklı bir seyahat çantasına yerleştirilebilen kulak üstü kulaklık, hafızalı köpük dolgulu kulaklık başlıkları ve kafa bandıyla bir miktar konfor sunabileceğini gösteriyor. Kulaklık bir Li-Polimer pil kullanır. 20 saate kadar kablosuz konuşma süresi sunar.


Sony WH-CH510


 Sony WH-CH510, Bluetooth kablosuz teknolojisi aracılığıyla akıllı telefonlar ve tabletlerle eşleşir. Güç kaynağı düşükse, 10 dakikalık hızlı şarj 90 dakikalık oynatma sağlayabilir. Hafifliği ve döner kulaklık yapısı sayesinde rahatlıkla yanınızda taşıyabileceğiniz bir kulaklık olarak segmentinde öne çıkıyor. Entegre mikrofon sayesinde eller serbest görüşmeleri kolayca yapabilirsiniz. Kafa bandını ayarlayabildiğiniz kulaklık, üç farklı renk seçeneği ile dikkat çekiyor.


Philips SHB3075


Şarj edilebilir pili ile 12 saate kadar oynatma imkanı sunan Philips SHB3075, düz katlanabilir tasarımı ile göz alıcıdır. Kulaklık, yumuşak yastıkları ve ortam gürültüsünü dışarıda tutmak için ayarlanabilir kafa bandı ile konfor sunar. Hoparlörü ile eller serbest görüşme de sağlar. Çağrıları tek dokunuşla kontrol edebilirsiniz.


   Motorola Pulse Escape


 Güçlü 40 mm sürücüler ve ses yalıtımı bu kablosuz kulaklıkları öne çıkarıyor. Hafif, ergonomik ve kablosuz tasarımı serbest kullanım açısından bir avantajdır. Katlanabilir yapısı ile çantanızda taşıyabileceğiniz kulaklıklar net bas performansına sahiptir. Telefon görüşmeleri yapmak için dahili bir mikrofon da bulunmaktadır. 10 saate kadar konuşma süresi sunar.


HP Pavilion 600


HP Pavilion 600, kontrolleri ile ses seviyesini, müzik parçalarını ve telefon görüşmelerini kolayca kontrol etmenizi sağlar. Bluetooth eşleştirme otomatiktir. Kablosuz veya kablolu kullanım, AUX kablosu aracılığıyla Bluetooth olmayan cihazlara bağlayarak pil zayıfladığında kulaklığı kullanmanıza olanak tanır. Katlanabilir kulaklık, 12 saatlik pil ömrü ile tüm gün kullanıma olanak tanır.




Post a Comment

Daha yeni Daha eski