MİNİ FIRIN SEÇİMİ VE EN İYİ MİNİ FIRIN MODELLERİ

Günümüzde yemek pişirme ve yeme alışkanlıklarında ciddi farklılıklar olmuştur. Sürekli artan iş temposu mutfakta daha az zaman harcanmasına, dolayısıyla hızlı ve rahat yemek hazırlama ihtiyacına yol açmıştır. Yaşam alanlarının daralması ve her şeyin hızlanmasıyla birlikte mini fırınlar her mutfağın öncelikli ihtiyacı haline geldi. Küçük ama son derece verimli mini fırınlar farklı seçenekleriyle hayat kurtarmada ön sıralarda yer alıyor. Peki bu kadar çok çeşidin olduğu mini fırın tercihinde doğru ürünü almak için ne yapmalı? Bu yazımızda mini fırın almadan önce mutlaka incelemeniz gereken en iyi ürünlere yer verdik!
 
Mini fırın seçerken nelere dikkat etmeli?
Mini fırınlar günlük mutfaklardaki en popüler cihazlardan biri olsa da, birçok farklı türü vardır. Aslında mini fırınlar kullanım ihtiyaçlarına göre değişen birçok farklı özelliğe sahiptir. Doğal olarak, bir mini fırın satın almayı düşünüyorsanız, öncelikle göz önünde bulundurmanız gereken birkaç temel husus vardır.


 Mini fırınlar genellikle küçüktür, ancak ürünlerin boyutları modelden modele değişir. Bu nedenle, ana kriter kendi alanınıza en uygun fırınları seçmek olmalıdır.
Temel ısıtma fonksiyonlarına ek olarak, birçok mini fırın buz çözme ve fanlı pişirme gibi ek fonksiyonlara da sahiptir. Bu ekstralar fiyatı artıran faktörler arasındadır, bu nedenle özellikle ihtiyaçlarınızı karşılayan modelleri seçmek çok daha mantıklı ve daha ekonomiktir.
Mini fırın seçiminin bir diğer yönü de enerji tasarrufudur. Yüksek elektrik faturalarından kaçınmak için A sınıfı modeller en iyisidir.
Mutfakta işlevselliğin yanı sıra tasarıma da önem veriyorsanız ve pişirme gereçlerinin birbiriyle uyumlu olmasını istiyorsanız renk ve tasarım açısından size hitap eden modelleri tercih etmelisiniz. Siyah ve paslanmaz çelik gibi renklerin yanı sıra retro tasarımlar, mavi ve kırmızı gibi parlak renkler mutfak dekoruna uyum sağlayabilir.
Uzun süreli kullanım ve performans için temizlik kolaylığı önemlidir.
Garanti süresi ve yetkili servis seçenekleri, ileride bir sorun yaşamanız durumunda göz önünde bulundurmanız gereken kriterler arasında yer alıyor.
En iyi 15 mini fırın önerisi
Sınırlı mutfak alanlarında yemek pişirme sorununu çözmek için işlevsel bir mini fırın arıyorsanız, bir araya getirdiğimiz bu öneri listesine bayılacaksınız. Çünkü sizin için yemek pişirme keyfini artırırken elektrik faturanızı da önemseyen en iyi mini fırın modellerini araştırdık!

Akel AF380 Termostatik saatli Midi fırın
akel midi fırın
Hacim 38 Litre
Isıtma gücü: 1500 watt
Maksimum sıcaklık: 320 derece
Maksimum zamanlama 90 dakika
Beyaz, kırmızı ve gri renk seçenekleri bulunan Akel AF380, 9,5 kg'lık hafifliği sayesinde mutfakta kolayca hareket ettirilebilir. Emaye plaka ile birlikte gelen bu mini fırın, dijital saat fonksiyonu sunmamaktadır. Cihaz, iç ızgara ve aydınlatma seçeneği gibi özelliklere sahiptir. Fiyat performans ürünü olarak değerlendirilen bu mini fırın, online olarak satın alınabilecek en popüler ürünlerden biridir.

Luxell LX-3675 Ana Pişirme Fırını
luxell firin
Hacim 40 Litre
Isıtma gücü 1650 Watt
Maksimum sıcaklık 240 derece
Maksimum zamanlama 90 dakika
Alttan ısıtma ve üstten ısıtma gibi özellikler sunan Luxell LX-3675, aksesuar olarak elma desenli yuvarlak emaye tepsi ve köşeli emaye tepsi ile birlikte geliyor. Izgara ve aydınlatma gibi temel fonksiyonları içeren bu mini fırının başlıca özellikleri şunlardır: Cr-Ni ızgara, fan destekli pişirme, dijital termostatlı sıcaklık kontrol sistemi, tavuk döndürme fonksiyonu ve Cr-Ni rezistans.

*Cr-Ni'nin ne olduğunu merak edenler için: Cr-Ni, %18 krom ve %10 nikelden oluşan bir paslanmaz çelik türüdür.

Termikel 1307-MO A6433W
termikel mini fırın
Hacim 42 Litre
Isıtma gücü 1350 Watt
Maksimum sıcaklık 285 derece
Maksimum zamanlama 90 dakika
Termikel tarafından üretilen bu mini fırın 5 farklı program sunuyor. Dijital saati olmamasına rağmen ızgara ve ışık gibi temel fonksiyonları sunuyor. Yalnızca beyaz renkte mevcut olan ürün, dahili düğme işlevine de sahiptir. Biraz daha yüksek bütçeli kullanıcılara yönelik olan bu ürün, ızgara teli, derin tepsi ve yuvarlak tepsi gibi aksesuarlarla birlikte geliyor. 

Arzum AR253 Cookart Midi Fırın
arzum midi fırın
Hacim 35 Litre
Isıtma gücü 1600 Watt
Maksimum sıcaklık 250 derece
Maksimum zamanlama 90 dakika
Beyaz rengi ve Arzum markasını seviyorsanız, tercih edebileceğiniz en ideal ürünlerden biri. Izgaraya da sahip olan bu mini fırın, alttan ve üstten ısıtma gibi seçenekler sunmasına rağmen dijital saate sahip değildir. Ayrıca cihazda bulabileceğiniz ekstra özellikler aşağıdaki gibidir: Emaye tepsi ve kızartma teli. Buz çözme fonksiyonu dikkat çekicidir. 

Mum Fırın 2005 Midi Deluxe Turbo Fırın, iç aydınlatma ile ayarlanabilir sıcaklık ve zaman
mum fırını
Hacim 40 Litre
Isıtma gücü 1300 Watt
Maksimum sıcaklık: 300 derece
Maksimum zamanlama 90 dakika
Yüksek hacim, yüksek sıcaklık ve düşük enerji tüketimi sunan 2005 Mum Fırın, diğer birçok model gibi dijital saate sahip değil. Bununla birlikte, ünite aşağıdaki işlevleri sunar

Post a Comment

Daha yeni Daha eski