SATIŞTA OLAN PROTEİN TOZLARI HAKKINDA KAPSAMLI ARAŞTIRMA

 Spor salonuna giden ve tüm aktiviteye rağmen kas yapamayanlar, genellikle yüksek proteinli beslenmeyi ihmal ederler. Yüksek proteinli bir diyetle istediğiniz vücuda sahip olabilirsiniz. Kas kütlesi oluşturabilir, kas ve kemik yapınızı koruyabilirsiniz. Protein tozları bu amaçla üretilmiş protein takviyeleridir. Bu yüksek proteinli takviyeler çoğunlukla peynir altı suyundan elde edilir. Ancak vejetaryenler için bitkisel kaynaklı protein takviyeleri de mevcuttur.


Protein tozu nedir?

Protein tozları, egzersiz yapanlar tarafından yaygın olarak kullanılan, vücut geliştirme, bakım ve koruma amacıyla günlük ve belirli zamanlarda tüketilmek üzere hazırlanan toz halindeki protein takviyeleridir.


Günlük beslenmeye ek olarak vücudun protein ihtiyacını karşılamak için diyete dahil edilir.


Protein tozu ne işe yarar?

Ağır spor aktiviteleri yapan ve kas yapmak, vücudunu güçlendirmek isteyenlerin kullandığı protein tozları, vücudun ek protein ihtiyacını karşılamak ve bu sayede kas kütlesini artırmak ve korumak için alınır. Çeşitli aromalarla tatlandırılan bu içecek, içeriğinde belirtilen ölçek ve miktarlara göre su veya süt ile karıştırılarak tüketilir.


Günümüzde protein tozları sadece sporcular için değil, yaşlılar için de önerilmektedir. Yaşlı insanların hareketlerinin yavaşlamasının ve hareket kabiliyetlerinin azalmasının nedeni zaten bu kas kütlesinin kaybının bir sonucudur... Bu nedenle, protein takviyesi almak yaşlı insanların vücutlarını yeniden güçlendirmelerine yardımcı olur. Bu şekilde kas kaybı önlenebilir veya en azından azaltılabilir. Tabii tüm bunlar için protein tozu almanın tek başına yeterli olmayacağını, protein takviyelerinin yanı sıra kişinin yaşına göre spor ve egzersiz de yapması gerektiğini unutmamak gerekir.


Protein tozu zararlı mıdır?

Sağlıkla ilgili pek çok şeyde olduğu gibi protein ve vitamin takviyelerinin de bir uzman gözetiminde alınması gerektiği unutulmamalıdır. Protein ve vitamin takviyeleri yoğun spor aktivitelerinde bulunan kişiler tarafından uzman gözetiminde kullanılması gereken besinlerdir. Çünkü bu takviyeler hem miktarı hem de tüketim zamanı ve şekli bilinçli bir şekilde planlandığında sağlığa fayda sağlar ve hedeflediğiniz kas ve vücut yapısı için sizi doğru şekilde destekler. Piyasada birçok marka altında satılan protein takviyelerinin menşeinin dikkatle incelenmesi, gıda kontrollerinden geçip geçmediğinin ve gerekli bakanlık onaylarına sahip olup olmadığının kontrol edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle satın alacağınız markayı araştırmanız, hangi bileşenleri içerdiğini öğrenmeniz ve etkileri hakkında bilgi edinmeniz sağlıklı beslenme ve protein takviyesi kullanımı açısından oldukça faydalı olacaktır.


En iyi protein tozu markaları

Protein tozları, içerikleri ve kullanım amaçları bakımından çeşitlilik gösterir. Dolayısıyla 'en iyi' kavramı herkes için farklı olacaktır.


Aşağıdaki önerilen en iyi protein tozları listemizde, her sporcunun ihtiyacını karşılayabilecek çeşitli ürünlere yer vermeye çalıştık. İçeriği okuyarak ve kapsamlı bir araştırma yaparak satın almanızı tavsiye ederiz.



BSN Syntha-6 Edge 1870 gr

n11 Fiyat

Protein içeriği: %61,5

Karbonhidrat içeriği: 9

Yağ içeriği: 9,2

Şeker içeriği: 2,6

Porsiyon sayısı 48

Porsiyon büyüklüğü 1 pul (39 g)

BSN Syntha-6 Edge 1870 gr, farklı emilim sürelerine sahip 6 çeşit kaliteli ve besleyici protein kaynağından oluşur. İçerdiği proteinler aşağıdaki gibidir: İzole peynir altı suyu proteini, hidrolize peynir altı suyu proteini, konsantre peynir altı suyu proteini, izole süt proteini, misel kazein, kalsiyum kazeinat... BSN Syntha-6 protein tozunun bu son versiyonunda protein miktarı artırılmış ve karbonhidrat oranı azaltılmıştır. Eskisinden daha lezzetli ve besin değeri açısından daha dengeli. Sporcular için en çok tercih edilen protein tozudur.


Supplements.com Whey Protein 2000 gr

protein tozu takviyeleri

n11 Fiyat

Protein içeriği: %76,7

Karbonhidrat içeriği: %5,3

Yağ içeriği: 4,7

Şeker içeriği: 2,6

Porsiyon sayısı 66

Porsiyon miktarı : 3/4 (30,4 g)

Supplements.com Whey Protein 2000 gr, gerçek çilek parçalarından yapılan çilek tadıyla çilek severlerin bayılacağı bir protein tozudur. Çok kolay karışıyor. Uygun fiyat. Hollanda'da, GMP sertifikalı, Avrupa standartlarına sahip modern tesislerde üretilmiştir. Yüksek porsiyon boyutu ve herhangi bir ek aktif bileşen içermemesi, özellikle ürünü olumlu değerlendiren sporcular tarafından vurgulanan tercih nedenlerinden bazılarıdır.


Pomegranate Hydra 6 Ultra Premium Protein İzolatı 1816 gr

nar protein tozu

n11 Fiyat

Protein içeriği: %68,6

Karbonhidrat içeriği: 8

Yağ içeriği: 5,4

Şeker içeriği: 3,7

Porsiyon sayısı 52

Porsiyon büyüklüğü 2 pul (35 g)

Grenade Hydra 6 Ultra Premium Protein Isolate 1816 gr, 6 toz formundan oluşan kompleks bir protein tozudur. Bu versiyona ekstra Hydra 6 protein tozu eklenmiştir. Sporcuların kısa ve uzun vadede günlük protein ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olacak bir üründür. Çok hızlı emilime sahip %50 saf izole Whey proteini içerir. 50 kazeinin en kaliteli, uzun süreli emilen formu olan misel kazein içerir. Kazein, kas yıkımını önleyen ve en aza indiren bir faktördür. Bu açıdan Grenade Hydra çok iyi bir takviyedir. Porsiyon başına %4 şeker ve neredeyse sıfır yağ içerir.


Scitec Whey Professional Whey Protein 2350 gr

scitec protein tozu

n11 Fiyat

Protein içeriği: 73,3

Karbonhidrat içeriği: 4,7

Yağ içeriği: 6,7

Şeker içeriği: 4,7

Porsiyon sayısı: 78

Porsiyon sayısı: Ölçeğin 2/4'ü (30 g)

Scitec Whey Professional Whey Protein 2350g, birinci sınıf konsantre peynir altı suyu proteini ve izole peynir altı suyu proteini karışımından yapılmıştır ve kas kütlesini korumaya ve artırmaya yardımcı olur. Yağ ve şeker oranı düşük, %23 BCAA içeren Scitec Whey'in tercih edilme nedenlerinden biri de etkili amino asitlerle zenginleştirilmiş olmasıdır.


Optimum Gold Standard Whey 450 gr

optimal protein tozu

n11 Fiyat

Protein içeriği: %77,1

Karbonhidrat içeriği: %5,8

Yağ içeriği: 3,5

Şeker içeriği: 3,9

Porsiyon sayısı 73

Porsiyon büyüklüğü: 1 ölçek (30,4 g)

Optimum Gold Standard Whey 450g, Amerika'nın en popüler protein tozu olarak bilinmekle birlikte, aynı zamanda dünyanın en çok satan besin takviyelerinden biridir. Protein ve BCAA bakımından zengindir. Bu son versiyonun yeni formülü, konsantre mikrofiltre peynir altı suyu proteini ve iyon değiştirilmiş peynir altı suyu proteini izolatından yapılmıştır. Bu kombinasyon, proteinin kan dolaşımına geçişini hızlandırır. Optimum Gold Standard Whey Protein Tozu kullananlar sonuçlardan memnunlar ancak bazen topaklanma yaptığı söyleniyor. Ürünü satan firmadan gelen açıklama ise şöyle: "Yapay içerik olmadığı için mevsimsel nedenlerle topaklanma olabilir ancak bir ölçek suya ya da süte karıştırdığınızda topaklanma ortadan kalkıyor. Öyle yazıyor. Ayrıca bunun besin değeri üzerinde olumsuz bir etkisi olmadığı da belirtiliyor.


Weider Premium Whey Protein Tozu 2300 gr

weider protein tozu

n11 Fiyat

Protein içeriği: %76,7

Karbonhidrat içeriği: 6,3

Yağ içeriği: 5,3

Şeker içeriği: 4,7

Porsiyon sayısı 77

Porsiyon büyüklüğü: 2 yemek kaşığı (30 g)

 Weider Premium Whey Protein Tozu %100 biyolojik olarak değerli, %20 izole ve %66-72 konsantre whey proteininden üretilmiştir. En kaliteli protein tozu olarak bilinir. Kas kütlesini korur ve arttırır.




muscletech protein tozu

n11 Fiyat

Protein içeriği: %68,2

Karbonhidrat içeriği: 9,1

Yağ içeriği: 5,7

Şeker içeriği: 2,3

Porsiyon sayısı : 41

Porsiyon sayısı : 1 pul (44 g)

Servis başına 30g içeren Muscletech Nitrotech performance, izole ve hidrolize Whey proteini sayesinde hızlı emilir. Yağ ve karbonhidrat oranı düşüktür. Ayrıca keratin içerir. Kullanıcılar ürünün sonuçlarını olumlu olarak değerlendirmiştir.


Hardline Whey 3 Matrix 2300 gr

hardline protein tozu

n11 Fiyat

Protein içeriği: %80,3

Karbonhidrat içeriği: 4,7

Yağ içeriği: 6,3

Şeker içeriği: 4,7

Porsiyon sayısı 76

Porsiyon sayısı: 1 pul (30 g)

Hardline Whey 3Matrix 3 farklı peynir altı suyu proteininden oluşur: hidrolize, izole ve konsantre. Hem antrenman öncesi hem de antrenman sonrası kullanılabilen bir üründür. İlave yağ, şeker veya karbonhidrat içermez. Hem %80 protein, keratin hem de B6 vitamini içerir. Hardline Whey 3Matrix, sporcular için popüler bir protein tozudur.


Multipower %100 Saf Whey Protein 2000 gr

multipower protei̇n tozu

n11 Fiyat

Protein içeriği: %80

Karbonhidrat içeriği: 4,7

Yağ içeriği: 4,3

Şeker içeriği: 3,3

Porsiyon sayısı : 67

Porsiyon sayısı : 3 pul (30 g)

Multipower %100 Saf Whey Protein, özellikle spor sonrası popüler olan bir protein tozudur. Çok güçlü bir protein kaynağıdır. Şeker ve yağ oranı düşüktür. B6 vitamini içerir. Her 1 porsiyon 5.700 mg BCAA amino asidi içerir. Bu, kullanıcıların çok memnun kaldığı bir takviyedir.


Yeşilmarka Doğal Whey Protein Tozu - Sade 1540 gr

greenmarka protei̇n tozu

n11 Fiyat

Protein oranı: %75

Karbonhidrat oranı: 12,69

Yağ içeriği: 3,49

Şeker içeriği: %0.

Porsiyon sayısı : 47

Porsiyon sayısı : 1 porsiyon (44 g)

Yeşilmarka Doğal Whey Protein Tozu, %100 doğal, saf, aromasız hammaddelerden üretilmiş, katkı maddesi ve tatlandırıcı içermeyen saf whey protein tozudur. Peynir altı suyu proteini izolatı, mikrofiltre peynir altı suyu proteini konsantresi ve ultrafiltre peynir altı suyu proteini konsantresi tozunun yanı sıra bir miktar doğal ksantan sakızı içerir. Protein mousse veya shake hazırlayarak tüketebilir veya whey proteinden zengin barlar, kekler, bisküviler yaparak proteinden zengin menüler hazırlayabilirsiniz. Sade olarak süt veya su ile de karıştırabilirsiniz. Menşei belli, yüzde yüz yerli ürün. Kullanıcı puanları oldukça yüksektir.


Myprotein Impact Whey Protein Tozu 2500 gr çikolata aroması

myprotein protein tozu

n11 Fiyat

Protein içeriği: %91

Karbonhidrat içeriği: 1,3

Yağ içeriği: 1,9

Şeker içeriği: 1

Porsiyon sayısı : 100

Porsiyon sayısı : 1 pul (25 g)

Myprotein Impact Soyalı Whey Protein Tozu, kas gelişimi ve protein takviyesi için en çok tercih edilen ürünlerden biridir. Kullananların tam not verdiği bir tamamlayıcı gıdadır. Ancak muzun tadı bazı tüketiciler için çikolatanın tadından biraz daha tatlıydı. Spor kullanıcıları, günlük protein ihtiyaçlarını günde sadece bir ölçekle karşıladıklarını ve sonuçtan memnun olduklarını bildirmektedir.


Ronic Nutrition Ultimate Isolate Whey Protein Tozu 2270 gr + Shaker ve 2 adet Whey Protein tek kullanımlık

roni̇k protei̇n tozu

n11 Fiyat

45 g porsiyon başına 25 g protein.

Keratin: 2,6

Yağ içeriği: 0,9

Şeker içeriği: 1

Porsiyon sayısı 51

Porsiyon büyüklüğü 1 pul (45 g)

Ronic Nutrition'ın Ultimate Isolate Whey Protein Tozu, yağ ve karbonhidrat oranı düşük, son derece güçlü bir protein takviyesidir. Çikolata ve çilek aromalı, hafif ve içimi hoş. Kas kütlesini korumak, kas gelişimini artırmak ve kemik yapısını korumak için kullanılır. Kullanım sonrasında midede herhangi bir rahatsızlık oluşmadığı bildirilmektedir. Kullanıcıların spordan önce ve sonra kullanmalarını önerdiği, uygun fiyatlı, favori bir protein tozudur.


Bigjoy Sports Big whey Classic peynir altı suyu protein tozu çilek aroması 915g

bigjoy protein tozu

n11 Fiyat

Protein içeriği: %80,3

Karbonhidrat içeriği: %5,7

Yağ içeriği: 6,3

Şeker içeriği: 4,3

Porsiyon sayısı 30

Porsiyon sayısı : 1 pul (30,5 g)

Bigjoy Sports Big whey Classic %77,7 whey protein içeriğine sahiptir. Spor öncesi ve sonrası kullanım için uygundur. Her porsiyon 5,5 g BCAA ve 4,2 g glutamin öncüsü amino asit içerir. Yüksek protein desteği sağlanması çok iyi sonuçlar vermektedir.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski