SET ÜSTÜ OCAK MODELLERİ ANALİZİ

 Ocaklar, aileniz için yemek hazırlamanıza olanak tanıyan mutfağınızın önemli bir parçasıdır. Mutfağınızın en göz alıcı özelliği olmayabilir, ancak iyi bir ocak yemeklerinizin başarısı için çok önemlidir. Her mutfak aletinde olduğu gibi, birden fazla ocak tipi vardır.

Temelde üç tip ocak vardır: gazlı, elektrikli ve indüksiyonlu. Her birinin kendine göre avantajları ve dezavantajları vardır, ancak doğru kullanıldığında hepsi iyi iş çıkarır.

Ne tür ocaklar var?

En iyi ürünleri listelemeden önce, ihtiyacınız olan ocak tipini belirlememiz gerekir. Bu amaçla, üç türü açıklayacağız. Kendi tipinizi seçtikten sonra, en iyi ocağı seçme konusunda daha kararlı olabileceksiniz.

Gazlı ocaklar

Gazlı ocaklar, gaz ve oksijen bir pilot ışık tarafından tutuşturulup kıvılcım oluşturduğunda ateşlenen brülörler kullanır. Bu ateşleme daha sonra brülörlerden (ocağın üstündeki metal diskler) gelen ve ısı üreten bir alev oluşturur. Bu nedenle gazlı ocaklar, ocak üzerindeki düğmeler kullanılarak kontrol edilebilen anlık ısı üretir; ancak ısının yarısı ocağın etrafındaki havaya karıştığı için en az verimli ocaklardır. Ayrıca, enerji kaynağı olarak gaz kullandıkları için duman üretebilir ve yiyeceklerinizden ziyade mutfağınızı ısıtabilirler. Güvenlik açısından bakıldığında, gazlı ocaklar kullanım sırasında gözünüz üzerlerinde olduğu sürece nispeten güvenlidir; ancak dikkatli olmazsanız yanabilirsiniz.

Elektrikli ocaklar

Elektrikli ocaklar, bobin veya seramik cam tencere ve tavaları ısıtmak ve yiyeceklerinizi pişirmek için kızılötesi enerji kullanır. Isı bobinlerde yoğunlaşır, bu nedenle gazlı ocakların aksine, pişirdiğiniz yerin etrafındaki alana çok az veya hiç aşırı ısı kaybı olmaz. Üretilen ısının yaklaşık %75'i pişirme için kullanılır, bu da gazlı ocaklardan çok daha verimli olmasını sağlar, ancak indüksiyonlu ocaklar kadar verimli değildir. Ayrıca, elektrikli ocaklar güvenlidir, ancak bunları kullanırken kendinizi yakma riski vardır.


İndüksiyonlu ocaklar

İndüksiyonlu ocaklar, ocağın bakır bobini ile manyetik tava arasındaki temas yoluyla ısı üretir. Bu, elektrikli ve gazlı ocaklara göre daha hızlı ısındıkları ve daha verimli oldukları anlamına gelir. Ayrıca elektromanyetik ısı kaynağı sayesinde en güvenli ocaktır.


En iyi ocaklar için öneriler


Mutfak becerileriniz ne düzeyde olursa olsun, doğru ocak her mutfak için gereklidir. En iyi markaların düzinelerce modelini araştırdık ve işlevsellik, dayanıklılık ve diğer önemli faktörlere göre en iyi 10 ocağın bir listesini derledik.


Bosch PBP6C6B80O Ankastre ocak

göz sayısı 4 adet.

Ocak yüzeyi Emaye

Yüksek verimlilikle çalışan Bosch PBP6C6B80O, enerji tasarrufu sağlıyor. Farklı güç değerlerinde ocaklara sahip olan bu üründe gaz emniyeti özelliği de bulunuyor. Çelik ızgarası sayesinde uzun yıllar kullanılabilir.


Samsung NA64H3010AK Ankastre ocak

Ocak yüzeyi Cam

Yüksek ısı gerektiren işlemlerde çok rahat kullanılabilen Samsung ocak, sonsuz ızgara tasarımı sayesinde tencere ve tavaları ocak gözleri üzerinde kolay ve güvenli bir şekilde hareket ettirme imkanı da sunuyor. Bu sayede pişirme kaplarını değiştirirken el yanıkları ve devrilme gibi sorunlardan kaçınılabilir.


Arçelik OCD 607 EM1S Ankastre ocak

Göz sayısı 4 adet.

Ocak yüzeyi Metal


Uygun fiyatı ve yüksek performansı ile kullanıcılardan olumlu geri dönüşler alan Arçelik OKB, emaye ızgarası sayesinde kolay temizlenir. 4 brülörlü ankastre ocak, ısıyı tencere ve tavaların tüm tabanına eşit olarak dağıtma özelliğine sahip bir wok gözü ile donatılmıştır.

 

 


  

Post a Comment

Daha yeni Daha eski